Європа поступово переходить на електромобілі

Схоже, найближче десятиліття пройде під знаком переходу європейських країн на електромобілі.

Уряд Ірландії розробив амбітний план, який називається «Climate Action Plane-2019». Серед інших заходів, спрямованих на зменшення викидів в атмосферу парникових газів, які ведуть до глобального потепління, документ передбачає протягом найближчих 11-ти років повністю заборонити продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Таким чином, з часом жителі Ірландії будуть повністю їздити на електромобілях.

Однак ще більш радикальні зміни чекають Ірландію у виробництві електроенергії. Згідно з урядовим планом, до 2030 року в країні близько 70 відсотків всієї електроенергії буде вироблятися за допомогою поновлюваних джерел.

Також і інші європейські країни планують поступово переходити на електромобілі і обмежувати використання автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Серед них: Німеччина, Франція, Італія, Великобританія, Нідерланди.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найбільший німецький бюджетний автобусний перевізник FlixBus розширює свою діяльність на українському ринку.

У Німеччині спостерігається гостра нестача водіїв вантажівок. На зміну працівникам, які вийшли на пенсію, приходить в два рази менше молодих фахівців.