Ірландці – сама щаслива нація в Євросоюзі

Згідно з даними соціологічної служби Єврокомісії «Євробарометр», найщасливішою нацією ЄС стали жителі Ірландії.

Жители Ирландии фото

Минулого тижня соціологічна служба Європейської комісії опублікувала результати свого дослідження, яке називалося «Справедливість, нерівність і мобільність між поколіннями». Як показали результати, ірландці – найщасливіші в Євросоюзі, проте виявилося, що жителі Румунії в самій меншій мірі відчувають себе щасливими серед громадян ЄС.

Цілих 97% ірландців, які були опитані, які вважають себе щасливими. В середньому в Євросоюзі щасливими вважають себе 83% жителів.

Ірландці лідери і в категорії самих здорових європейців – 92% опитаних вважають себе здоровими, цікаво, що серед латишів здоровими вважають себе лише 14% респондентів, у середньому по ЄС – 78%.

Більшість опитаних європейців (84%) вважають, що між простими громадянами і дуже багатими бізнесменами на сьогоднішній день існує невиправдано велика різниця в доходах. У всіх країнах, крім Данії, більше 60% заявили, що урядам слід вжити заходів для скорочення цих відмінностей.

Більшість європейців вважають, що їх життя справедлива і у них є рівні можливості. Однак серед країн ЄС спостерігають значні невідповідності. 81% датчан заявили, що мають рівні можливості, і тільки 18% греків вірять у те ж саме. У 28 країнах-членах ЄС було опитано 28 031 людина.

Джерело: www.eurabota.ua