Туристичні маршрути у Венеції будуть суворо регламентовані

Щоб звільнити вулиці для городян, у Венеції будуть розроблені спеціальні туристичні маршрути.

Венеция фото

Згідно з підписаним мером Венеції указом, в місті для туристів планується розробка спеціальних маршрутів, які будуть давати можливість відвідування всіх головних визначних пам’яток міста. Ці заходи вжиті з метою створення для місцевих жителів нормальних умов для повсякденного життя після численних скарг городян протягом багатьох років на натовпи туристів у місті.

Неординарне рішення, за словами мера Венеції – це перший такий досвід в Італії. На сьогоднішній день ці заходи влади міста розглядають як своєрідний експеримент, але в разі його успішного втілення на практиці, не виключається, що такі суворі правила для мандрівників будуть діяти на постійній основі.

Останньою краплею, яка стала причиною для створення туристичних маршрутів, стали багатогодинні черги на річкові трамвайчики, які в Венеції є основним видом громадського транспорту, після величезного напливу туристів на католицьку Пасху.

З проблемою значного збільшення числа туристів зіткнулися багато європейські міста. Їх влада звинувачує в цьому турбізнес, що пропонує дешеві путівки, швидко зростаючий круїзний туризм, а також різні онлайн-платформи для пошуку короткострокової оренди житла.

Джерело: www.eurabota.ua