Найближчим часом працевлаштуватися за кордоном хочуть 14% населення України

Дані великого соціологічного дослідження, яке проводилося в лютому компанією Research & Branding Group показали, що поїздки одного з десяти жителів України пов’язані з роботою, інформує сайт компанії RBG.

 деловые поездки за границу

Оцінити трудову міграцію – завдання не з легких, оскільки ринок міжнародного працевлаштування майже весь знаходиться в тіні. За даними Міністерства закордонних справ України, на сьогоднішній день за межами країни працює близько 5 мільйонів українців. Деякі експерти називають число 7 мільйонів трудових мігрантів.

За результатами опитування за 2017 рік межі країни покидало 12% українців, відповідно 88% наших громадян за кордон не виїжджали. Чоловіки їздили більше, ніж жінки, вік найбільш активно подорожують від 18 до 39 років.

Виїхати з метою попрацювати і повернутися додому частіше планують чоловіки, а також молодь до тридцяти років.

Бажання працевлаштуватися за кордоном, заробити і повернутися додому, назад пропорційно розміру населеного пункту: чим він менше, тим бажання повернутися назад більше. Жителі Західної України частіше працевлаштовуються за кордоном, ніж мешканці інших регіонів країни.

Як відзначають експерти, тенденція зростання числа бажаючих працювати за кордоном буде збережуться в найближчі роки, у міру зростання оплати праці в Україні, процес стабілізується.

Джерело www.eurabota.ua