Британський банк “наймає” аватара в якості співробітника

У Шотландії пішли на сміливий експеримент: у Королівському банку почали використовувати аватар під назвою Cora, на екрані він виглядає, як молода жінка, яка допомагає клієнтам з основними запитами, передає Reuters.

цифровой сотрудник банка

Цифровий співробітник банку приємної зовнішності у фірмовій уніформі відповідає на прості запитання клієнтів. Пілотний проект запущений з метою подивитися, як будуть клієнти реагувати на незвичайного співробітника, зможе аватар вичерпно відповісти на всі запитання клієнтів банку. Якщо експеримент буде успішним, то планується використовувати незвичайних співробітників у всіх філіях банку.

«Це може створити ще один спосіб для наших клієнтів, щоб банки з нами, крім звичайних послуг, які ми пропонуємо, і які будуть використовуватися, щоб допомогти відповідати на запитання цілодобово, а також скоротити час черг», – сказав Кевін Хенлі, директор з інновацій компанії NatWest. Cora може навіть використовуватися для навчання співробітників.

Експеримент проводиться з метою адаптації до зміни поведінки клієнтів і технологічних нововведень, які починають впливати на сферу обслуговування клієнтів.

Ініціативи варіюються від сьогоднішніх частих чатів або встановлення планшетів у філіях до більш сміливого погляду в майбутнє з використанням роботів.

Генеральний директор Deutsche Bank Джон Краян сказав, що в минулому році роботи змогли замінити 48 000 осіб з числа співробітників банку, які були дуже схильні до помилок і неефективні.

Cora може звільнити колег-співробітників для рішення більш складних питань, продовжив банк, додавши, що тестування показало, що клієнти, які уникали цифрових послуг, можуть бути більш схильні до взаємодії з «цифровим людиною».

Джерело www.eurabota.ua