Армія врятувала юнака, що застряг у ущелині пагорба в Індії

“Гірські рятувальники з армійської команди врятували потерпілого туриста, який залишався без їжі та води близько 48 годин. Хлопець упав у ущелину на крутому пагорбі в індійському штаті Керала”, – повідомляє ВВС.

23-річний Р. Бабу оступився та потрапив у ущелину у понеділок під час поїздки з трьома друзями.

Три рятувальні бригади не змогли дістатися хлопця.

Лише сьогодні вранці офіційні особи індійської армії зв’язалися із ним.

Військові дали постраждалому туристові їжу та воду. Одному з членів рятувальної команди вдалося підняти хлопчика на вершину пагорба, надавши відповідне спорядження.

305-метровий пагорб Курумбачі в окрузі Палакад, штат Керала, відомий своєю крутою пересіченою місцевістю. Влада неодноразово попереджала туристів про небезпеку сходження на нього.

Коли Бабу впав і застряг, йому вистачило місця лише для того, щоб сісти. Його друзі намагалися витягнути його палицями та мотузкою. Оскільки це не спрацювало, вони спустилися з пагорба, щоб звернутися по допомогу до поліції.

Рятувальникам довелося використати дрони, щоб знайти юнака.

У вівторок вертольоти берегової охорони зробили кілька спроб дістатися туриста, що терпить лихо, але безуспішно через несприятливий рельєф місцевості.

Команда рятувальників висловила велику тривогу за здоров’я хлопця через брак їжі та води.

У вівторок увечері рятувальники розпалили багаття, щоб дикі звірі, що населяли регіон, не наблизилися до постраждалого туриста.

Нарешті було мобілізовано групу армії, якій вдалося підняти хлопця на поверхню пагорба.

Р. Бабу доставлено до лікарні, де він одужує.