ЄЦБ закликає банки готуватися до російської кібератаки

“Європейський центральний банк готує банки до можливої ​​кібератаки за підтримки Росії на тлі ескалації напруженості у відносинах із Україною”, – повідомляє Reuters.

Конфлікт між Росією та Україною потряс політичних та ділових лідерів, які побоюються вторгнення, яке завдасть шкоди всьому регіону.

Саме тому ЄЦБ, який очолює колишній міністр Франції Крістін Лагард і здійснює нагляд за найбільшими кредиторами Європи, перебуває у зв’язку з загрозою кібератак з боку російських банків.

Досі регулятор був зосереджений на поширених шахрайських схемах, які процвітали під час пандемії, але криза в Україні переключила увагу на кібератаки з боку Росії. За словами анонімного джерела, ЄЦБ поцікавився у банків щодо рівня їхнього захисту.

За словами джерела, банки провели кібернавчання, щоб перевірити свою здатність відбити атаку.

Раніше цього року низка українських веб-сайтів зазнала кібератаки, залишивши після себе попередження «боятися і чекати гіршого», оскільки Росія наближається до кордонів України. Служба державної безпеки України заявила, що бачить ознаки того, що атака була пов’язана з групами хакерів, пов’язаними з російською розвідкою.

Однак Москва неодноразово заперечувала свою причетність до атак хакерів по всьому світу і заявляла, що готова співпрацювати з іншими країнами в боротьбі з кіберзлочинністю.