Італія скасовує карантин для щеплених і людей, що перехворіли

“Влада Італії скасувала обов’язкову самоізоляцію при контактах з людьми з позитивним результатом тесту на коронавірус. Однак це відноситься до нещодавно одужалих або вакцинованих”, – повідомляє Reuters.

Цей крок було зроблено після того, як експерти в галузі охорони здоров’я закликали уряд переосмислити свою політику на тлі побоювань, що поширення дуже заразного штаму Омікрон може паралізувати країну, змусивши мільйони людей залишатися вдома.

“Нові заходи більше не вимагатимуть ізоляції для тих, хто мав позитивний контакт, але отримав бустерну дозу, був вакцинований або вилікувався від хвороби за останні 120 днів”, – йдеться у заяві кабінету міністрів.

Їм доведеться носити маску Ffp2 (еквівалентну KN95 або N95 в інших регіонах) протягом 10 днів, і лише за наявності симптомів вони проходитимуть тест протягом п’яти днів після контакту з позитивною людиною.

«Я думаю, що розумно застосувати інші правила до тих громадян, які наслідували раду уряду, прийнявши дві дози, а потім ревакцинацію», – сказав заступник міністра охорони здоров’я Андреа Коста.

Проте уряд ще більше посилив обмеження для нещеплених.

З 10 січня багато місць, у тому числі ресторани на відкритому повітрі, готелі та гірськолижні підйомники, будуть відкриті лише для вакцинованих та нещодавно одужалих від хвороби. Ті ж правила застосовуватимуться до громадського транспорту.