Зеленський: Байден підтримує Україну в НАТО

Президент США Джо Байден підтримав заявку України на вступ до НАТО, але додав, що це рішення не повністю залежить від США. Про це заявив у неділю президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN.

За словами українського лідера, обговорення членства країни в НАТО з главою адміністрації США тривало близько 20-30 хвилин.

Зеленський вважає, що про виведення військ США з нашої країни не повинно бути й мови. Навпаки, має збільшуватися американська присутність.

Нагадуємо, що президент України відвідав США з 31 серпня по 2 вересня. 1 вересня він зустрівся зі своїм американським колегою Джо Байденом.

Зеленський також стверджує, що не відчував тиску з боку колишнього президента США Дональда Трампа під час телефонної розмови з приводу розслідування справи Хантера Байдена.

Я ніколи не відчував тиску на нас. Я думав, що є можливості для поліпшення. «Я завжди думав, що ми незалежна країна, і я відчуваю себе незалежною і амбітною людиною, яка навчається кожен день, – сказав Зеленський. – Це була моя розмова з президентом Трампом. Я знав, що нам потрібні хороші відносини зі Сполученими Штатами. ..що вони підтримують нас, і ми повинні отримувати від них більше”.