Глава найбільшої фармацевтичної компанії Греції: Заходи проти нещеплених – фашистські

“Дімітріс Янакопулос, голова і головний виконавчий директор VIANEX SA, найбільшої фармацевтичної компанії Греції, назвав заходи уряду Греції проти нещеплених «фашистами», – повідомляють грецькі ЗМІ.

Янакопулос також володіє найбільшою часткою в баскетбольному клубі Панатінаїкос і компанією з виробництва харчових добавок і натуральних продуктів для здоров’я.

Міністр охорони здоров’я Греції вже оголосив, що безкоштовні діагностичні тести на коронавірус в державних установах будуть скасовані у вересні.

Всі нещеплені громадяни повинні будуть проходити тест за свій рахунок один або два рази на тиждень, щоб мати можливість піти на роботу, в університет, подорожувати літаком, поромом, поїздом або автобусом.

Діагностичний тест коштує 10 євро і може бути проведений тільки в приватній лабораторії. Кафе, бари, ресторани, таверни, клуби, розважальні центри будуть працювати тільки для вакцинованих і людей, що перехворіли коронавірусом протягом останніх шести місяців.

Презентація нових заходів пройшла під девізом «Захистимо наше здоров’я разом». Заходи будуть діяти з 13 вересня 2021 року по 31 березня 2022 року.

«Я ніколи не думав, що уряд введе такі фашистські заходи. Я думаю, що це спосіб залякати і шантажувати людей, щоб зробити їм вакцинацію. Ви є урядом всіх греків, а не їх половини», – написав Янакопулос в своєму акаунті в Instagram, де у нього 293 тисячі передплатників, незабаром після заяви міністра охорони здоров’я. Він сказав, що ці заходи є «нацистськими» і викликали розкол і поляризацію в суспільстві.

Раніше Янакопулос різко виступав проти нападів на нещеплених громадян в соціальних мережах. «Кожен має невід’ємне право на вакцинацію, і невід’ємне право не робити цього», – сказав він, додавши, що він не буде вакцинуватися від коронавіруса, тому що «він не хоче міняти свою ДНК».