14 років в’язниці для головного критика Лукашенка

Як повідомляють світові ЗМІ, суд в Білорусі засудив одного з провідних критиків Олександра Лукашенка до 14 років позбавлення волі за звинуваченням у шахрайстві.

«Віктор Бабарико був засуджений до 14 років ув’язнення в тюрмі суворого режиму», – заявили його прихильники, використовуючи профіль 57-річного чоловіка на Twiiter.

Колишній банкір Бабарико був заарештований в червні минулого року перед спірними президентськими виборами, які викликали загальнонаціональні демонстрації, які захопили колишню радянську державу на кілька місяців.

Віктор Бабарико планував балотуватися в президенти і вважався одним з найсильніших супротивників чинного Лукашенко, який перебуває при владі майже три десятиліття.

Бабарико звинуватили в отриманні хабарів і «відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом», коли він очолював Бєлгазпромбанку, білоруське відділення банку, що належить російському енергетичному гіганту «Газпром».

Прокуратура вимагала максимально можливого покарання – до 15 років позбавлення волі. Бабарико заперечував будь-які правопорушення під час суду.