У Москві заарештовано понад 130 учасників протесту проти конституційної реформи

Понад 130 осіб було заарештовано під час акції протесту на вулицях Москви проти конституційних реформ, які дозволяють президенту Володимиру Путіну залишатися при владі ще 16 років – до 2036 року.

На вулиці було близько 500 демонстрантів, багато в масках з написом «Ні». Вони скандували заклики до відставки Путіна і махали прапорами з гаслами проти конституційної реформи.

Раніше в цьому місяці був проведений референдум для внесення змін до конституції Росії, які дозволили Путіну балотуватися ще на два президентські терміни. В результаті Кремль назвав це тріумфальною перемогою.

Опозиція заявляє, що референдум був незаконним, і прийшов час відставки Путіна, який понад два десятиліття правив Росією в якості президента і прем’єр-міністра.

«Я приїхав сюди, щоб підписати петицію проти конституційних реформ, тому що я націоналіст»,- цитує Reuters 40-річного чоловіка. На ньому плакат з написом «Путін – злодій». 14-річна дівчинка також підписала петицію проти реформ, підкресливши, що Путін “винен в бідності в нашій країні”.

Минулого тижня в будинках п’яти членів опозиції, які протестували проти конституційних реформ, було проведено обшук, і вони були затримані на тій підставі, що масові мітинги в столиці були заборонені через протиепідемічні заходи.