Турецький суд засудив проповідника до 1075 років в’язниці

“Суд Стамбула засудив відомого ісламського проповідника Аднана Октара до 1075 років тюремного ув’язнення”, – повідомляють світові ЗМІ.

Октар був заарештований в 2018 році за звинуваченням у створенні злочинної організації, сексуальному насильству по відношенню до дітей, сексуальних домаганнях, сексуальних стосунках з неповнолітніми, викраденні дітей, згвалтуванні, шантажі, незаконному утриманні, військовому і політичному шпигунстві, шахрайстві з використанням релігійних переконань і почуттів людей, вторгненні в приватне життя, підробці документів та інших злочинах.

Крім Октара, звинувачення у цій справі були пред’явлені ще 236 особам, засудженим до позбавлення волі на різні терміни.

Октар – турецький письменник, відомий під псевдонімом Харун Яхья. Він автор понад 300 книг з політичної, релігійної та науково-популярної тематики, переведених на 76 мов.

У 1986 році Октар був заарештований за «спробу використовувати релігійні почуття, а також релігійні святині для часткової зміни соціальної, економічної і політичної системи світської держави». Потім суд постановив, що злочину не було, після чого Октар був виправданий і звільнений.

Октар – лідер псевдоісламістской секти, яка практикує сексуальне рабство і груповий секс.

Лідер секти, який володів телеканалом, був заарештований в 2018 році разом з 200 спільниками за звинуваченням у сексуальному насильстві і викраденні неповнолітніх.

Телеканал Oktar транслював його передачі в оточенні жінок, яких він називав своїми «кошенятами».