Майк Помпео очікує, що щось ще «просочиться» з лабораторії в Ухані

Колишній держсекретар США Майк Помпео попередив, що існує небезпека, що щось ще «просочиться» з лабораторії в Ухані, де, як він підозрює, виник коронавірус.

«Ця лабораторія все ще працює. Я не помітив, щоб там посилили процедури безпеки. Ризик того, що подібне повториться знову, дуже реальний», – сказав Помпео Fox News.

Він наполягав на ясності щодо того, чи дійсно коронавірус «просочився» з цієї лабораторії.

Помпео повторив свою теорію про те, що Комуністична партія Китаю «приховала» витоки пандемії COVID-19, заявивши, що Пекін бачив, як «вмирають лікарі» і «зникають журналісти».

Колишній держсекретар США – один з найбільш затятих прихильників тези про те, що коронавірус був проведений в лабораторії в Ухані. Однак поки він не надав доказів щодо своїх тверджень.

Зі свого боку адміністрація президента Китаю Сі Цзіньпіна категорично спростувала цю теорію і висловилася проти політизації пандемії.

Теорія про те, що COVID-19 просочився з лабораторії, була спростована групою вчених із Всесвітньої організації охорони здоров’я, які заявили в звіті про походження вірусу, що така можливість «вкрай малоймовірна», і припустили, що хвороба прийшла від тварин.

Президент США Джо Байден наказав національним спецслужбам підготувати звіт про походження коронавіруса протягом 90 днів, пообіцявши зробити його загальнодоступним.