Аеропорт Адена обстріляний з мінометів в момент прибуття нового уряду Ємену

Три мінометних снаряди розірвалися в аеропорту міста Аден, і це відбулося одночасно з приїздом міністрів з нового уряду Ємену. Про це повідомляє саудівське телебачення Al Arabiya.

Щонайменше 27 людей стали жертвами атаки на міжнародний аеропорт Адена в Ємені в середу, 30 грудня. Про це повідомив телеканал Al Hadath з посиланням на представника уряду країни.

За словами джерела, в результаті трьох вибухів ще десятки людей отримали поранення.

Тим часом, за попередньою інформацією, ніхто з членів нового уряду не постраждав. У момент нападу всі вони ще перебували в тільки що приземлившомуся літаку, далеко від місця падіння снарядів. Пізніше міністри були доставлені під посиленою охороною до президентського палацу Ель-Маашік.

Відповідно до джерел Al Arabiya, міни потрапили в зал прибуття, звідки на знятому матеріалі видно густі клуби диму. При цьому, як повідомляє Sky News Arabia, один зі снарядів впав на злітно-посадкову смугу.

Прем’єр-міністр Ємену Маин Абдель Малік назвав подію терактом і заявив, що ці напади – частина війни з єменським державою.

Новий уряд Ємену було сформовано в середині грудня під керівництвом прем’єр-міністра Мена Абдель Маліка відповідно до Ер-Ріядської угоди, укладеної в листопаді 2019 року, між Південною перехідною радою (СКП) і міжнародно визнаною владою країни. 26 грудня він приніс присягу на вірність президенту Абд Раббо Мансур Хаді в своїй тимчасової штаб-квартирі в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.