Центральна Америка готується до катастрофічного урагану

“За оцінкою Національного центру ураганів США, ураган Ета буде оцінений за шкалою в чотири бали з п’яти можливих. Національний центр попередив, що очікуються катастрофічні вітри, грози, повені та зсуви”,- повідомляє Deutsche Welle.

Центральна Америка з сьогоднішнього дня готується до впливу урагану Ета, який, за даними спеціалізованих джерел, наближається до Карибського узбережжя Нікарагуа і Гондурасу.

За даними Національного центру ураганів США (NHC), у Ета швидкість вітру складає 195 кілометрів на годину, і він зараз бушує приблизно в 135 кілометрах на схід від кордону між Нікарагуа і Гондурасом. За оцінками центру, ураган досягне категорії 4 за п’ятибальною шкалою Сапфира-Сімпсона, перш ніж досягне суші. За оцінками уряду, в зоні лиха між Білві і мисом Грасіас-аль-Діос на кордоні з Гондурасом проживає більше 80 000 чоловік в регіоні Нікарагуа.

Нікарагуа і Гондурас, країни з найбільшим ризиком, оголосили червоний код перед приходом циклону. NHC попередив, що в деяких частинах Центральної Америки очікуються катастрофічні вітри, зливи і зсуви. Ета вже викликав сильні дощі у неділю в Коста-Ріці, куди Національна комісія з надзвичайних ситуацій попередньо евакуювала жителів південної частини Тихого океану.