Провінції Іспанії жителям Мадрида: залишайтеся в столиці!

Рішення Верховного суду Мадрида скасувати частковий карантин над іспанською столицею викликало стурбованість у правителів різних автономних регіонів Піренейського королівства. За їхніми словами, не виключено, що завтра більшість жителів столиці виїдуть на своїх машинах в різні куточки країни на вихідні.

Влада Малаги також висловила стурбованість, нагадавши про «велику міграцію» в березні, коли всі аеропорти, станції і дороги в цьому районі були переповнені людьми, які відмовилися залишатися замкненими в своїх будинках. За їх словами, вкрай важливо, щоб це не повторилося.

Настрій не відрізняється і в Валенсії, регіоні, де органи охорони здоров’я очікують, що багато жителів Мадрида будуть бронювати готелі в місті після того, як карантин в столиці більше не діє.

“Так, обмеження на вільне пересування зняті постановою Верховного суду, але я, тим не менш, закликаю жителів Мадрида бути розумними і відповідальними і не виходити на вулицю, якщо в цьому немає крайньої необхідності. Крива хворих почала знижуватися, але нам ще треба буде пройти довгий шлях, тому пам’ятайте – чим менше пересувань, тим краще для всіх”,- прокоментував ЗМІ ситуацію мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда.