Північний флот Росії отримує гіперзвукову зброю

Північний флот Росії отримає гіперзвукову зброю. Про це заявив його командир віце-адмірал Олександр Моісеєв.

«До кінця року більше 180 одиниць озброєння і військової техніки, адаптованих для використання в суворих умовах Арктики, надійдуть на озброєння на сухопутні і прибережні сили військово-морського флоту. Триватимуть випробування нової зброї, в тому числі гіперзвукової, що дозволить підвищити бойовий потенціал Північного флоту», – прокоментував Моїсеєв для газети «Червона зірка».

За його словами, це свідчить про поліпшення протиповітряної оборони російського сегмента Арктики і північних кордонів країни.

«Національне транспортне сполучення Росії – Північний морський шлях – знаходиться під надійним захистом. На архіпелазі Нова Земля найсучасніші системи ППО «Тріумф» знаходяться в боєготовності», – додав командир.

Північний флот ВМФ Росії – наймолодший в країні, сформований в 1933 році, основною базою якого є Сєвєроморськ. З 2013 року він став міжвидовим стратегічним союзом, практично окремим військовим округом. В його основі лежать атомні ракетні і торпедні підводні човни, ракетні літаки, авіаносці і кораблі. Флагманом Північного флоту є крейсер “Петро Великий”.