Парламент Шотландії схвалив другий референдум

Scouts News повідомляє, що шотландський парламент підтримав пропозицію що до проведення нового референдуму.

64 проти 54 депутатів в 129-місцевому парламенті проголосували за пропозицію що до проведення другого референдуму, «щоб народ Шотландії міг вирішити, чи хочуть вони бути незалежною державою».

Голосування відбулося до того, як Європейський парламент ратифікував Брексітську угоду.

Перший міністр Шотландії, Ніколас Стерджен, представить «наступні кроки в кампанії по забезпеченню майбутнього Шотландії як незалежної держави» в п’ятницю.

Мова лідера Шотландської національної партії призначена на День Брексіта.

Раніше в цьому місяці Борис Джонсон відхилив прохання Стерджена про передачу повноважень Единбургу.

Пропозиція, за яку сьогодні проголосувала адміністрація шотландської національної партії, також закликає уряд Великобританії досягти угоди з шотландським урядом про дату і спосіб проведення референдуму. Уряд Шотландії пропонує провести референдум в 2020 році.

Шотландська національна партія отримала 48 з 59 місць в грудневому регіональному парламенті. Нікола Стерджен пообіцяв провести другий референдум про незалежність в кінці 2020 року.

На референдумі в 2014 році більшість шотландців проголосувала проти виходу з Великобританії, але вони підтримали участь в плебісциті в ЄС в 2016 році, що і використовує Шотландська національна партія для збільшення підтримки в другому референдумі про незалежність.