Українським заробітчанам в Естонії не хочуть здавати житло

В Естонії почастішали випадки дискримінації українців на ринку нерухомості. Жителі цієї країни Балтії вже не так охоче здають їм квартири.

В середньому українці заробляють в Естонії близько 1000 євро. На сьогоднішній день оренда двокімнатної квартири в Талліні обходиться 370-400 євро на місяць. Щоб заощадити заробітчанам доводиться знімати квартиру відразу на 4-6 осіб. Останнім часом орендодавці під різними приводами не поспішають здавати житло українцям.

Старший маклер компанії Arco Vara Максим Макєєв розповів, що «люди не хочуть здавати квартири приїжджим … Орендодавець має право вибирати, кому він хоче здавати свою житлоплощу».

Багато естонців, здаючи українцям квартиру в оренду, примудряються при цьому ще й заробити. Наприклад, якщо двокімнатну квартиру звичайній сім’ї здають за 500 євро, то з чотирьох трудових мігрантів беруть по 150 євро, заробляючи вже 600 євро на місяць.

Для того, щоб підстрахуватися, деякі орендодавці просять, щоб квартиранти надали рекомендаційні листи від роботодавця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на сьогодні в Естонії на постійній або тимчасовій основі живе і працює понад 24 тисяч українських трудових мігрантів.

Для більше 3,5 мільйона німців в 2019 році зарплати на основному місці роботи виявилися недостатніми. Тому вони шукали можливість додатково заробити. Таких людей за минулий рік в Німеччині стало більше на 4 відсотки.