Показник безробіття в Україні один з найбільших серед країн Європи

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства підготувало і оприлюднило великий звіт, який називається «Огляд ринку праці».

У звіті наведені дані про рівень безробіття в Україні. Відзначається, що на сьогоднішній день кількість людей в Україні, які не можуть знайти відповідне робоче місце, одна з найбільших серед європейських країн.

Згідно зі статистичними даними, рівень безробіття серед українських економічно активних громадян в третьому кварталі 2019 року склав 7,3 відсотка. Якщо порівнювати з рівнем безробіття європейських країн, то гірші результати тільки у Франції (8,3 відсотка), Італії (9,1 відсотка), Іспанії (13,9 відсотка).

У той же час в Чехії безробіття становить всього 2,1 відсотка, а в Німеччині – 3,1 відсотка. Тож не дивно, що саме ці країни стрімко набирають популярність серед українців, які вирішили працювати за кордоном.

Природно, що рівень зайнятості в Україні теж один з найнижчих і становить 52,7 відсотка.

Такі показники безпосередньо впливають на стан економіки країни і рівень добробуту громадян. До тих пір поки влада буде тільки констатувати факти без будь-яких активних дій, ситуація буде тільки погіршуватися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що країни Європейського союзу вже зараз борються за українських трудових мігрантів, покращуючи умови роботи і підвищуючи заробітну плату.

Як показують дані статистики, роботодавці протягом 2019 року найчастіше шукали продавців, водіїв та кухарів, пропонуючи заробітну плату від 8 до 15 тисяч гривень.