Європейці все більше подорожують літаками

У Європейському союзі кількість пасажирів, які в минулому році скористалися послугами авіакомпаній, досягла рекордного значення.

Згідно з новими даними, які оприлюднило Європейське статистичне агентство, число громадян Євросоюзу, які протягом року подорожували літаками, досягло 1,1 мільярда людей. При цьому 46 відсотків з числа всіх авіарейсів виконано всередині Європейського союзу.

Найбільша кількість пасажирів повітряного транспорту зафіксована у Великобританії – 272 мільйона осіб. Друге місце в рейтингу займає Німеччина (222 млн. пасажирів), а на третьому місці знаходиться Іспанія (221 млн. пасажирів).

Лондонський аеропорт «Хітроу» на сьогоднішній день є лідером в Європі за пасажиропотоком. Протягом року його пасажиропотік досяг 80 мільйонів чоловік.

Ці дані статистики підтверджують стійке зростання популярності авіатранспорту в більшості країн світу, в тому числі і в Україні, де зростання кількості авіапасажирів одне з найдинамічніших серед європейських країн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вперше за всю історію міжнародного аеропорту «Львів» його пасажиропотік протягом року перевищив 2 мільйони осіб.

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» посів друге місце за динамікою зростання пасажиропотоку серед аеропортів Європи, пасажиропотік яких в рік становить від 10 до 25 мільйонів чоловік.