У Швеції може з’явитися нове тестування для кандидатів на громадянство

Швецький уряд найближчим часом планує для тих іноземців, які хочуть прийняти громадянство, ввести обов’язкове тестування на знання швецької мови, історії країни, конституції і суспільного устрою.

Одним із основних факторів, який вплинув на рішення уряду Швеції почати всерйоз вивчати питання про введення іспиту для кандидатів на громадянство країни, став дуже високий рівень безробіття серед іноземців, які протягом останніх років прибули до країни.

Низька зайнятість нових жителів є головною причиною низького рівня інтеграції іноземців в шведське суспільство. В уряді Швеції стурбовані, що це може призвести до різних негативних наслідків, наприклад, зростання злочинності.

В уряді заявляють, що перед тим як вводити обов’язкове тестування для іммігрантів, буде проведено ретельний аналіз ситуації.

На сьогоднішній день Швеція одна з небагатьох європейських країн, де для того, щоб отримати громадянство, не обов’язково здавати іспит на знання мови і суспільного устрою хоча б на елементарному рівні. Досить прожити в Швеції на законних підставах протягом п’яти років, при цьому не маючи судимостей і неоплачених боргів. Якщо кандидат на отримання громадянства проживає з громадянином Швеції, то достатньо двох років.

Також в уряді заявили, що розглядається питання про те, що для деяких категорій кандидатів на громадянство іспит буде не обов’язковий, наприклад, дітей, пенсіонерів, людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд канадської провінції Квебек з 1 січня 2020 року вводить нове тестування для тих, хто планує переїхати до Канади на постійне місце проживання.

Згідно з підрахунками аналітиків Національного банку Польщі, українські трудові мігранти протягом останніх п’яти років забезпечили близько 11 відсотків зростання польської економіки.