Місцева влада Чехії виступають проти обмеження трудової міграції лікарів з України

Голови крайових адміністрацій Чехії виступили категорично проти закриття програми для працевлаштування лікарів з України.

Врач фото

В Асоціації країв Чеської Республіки заявили, що негативні наслідки від цього рішення не змусять себе довго чекати. Результатом може стати суттєве зниження рівня доступності медичного обслуговування. Найбільш гостро брак лікарів і середнього медичного персоналу спостерігається в прикордонних районах країни. Місцева влада цих регіонів у своєму зверненні закликали уряд і профільне міністерство почати негайне обговорення про те, щоб в якомога більш стислі терміни відновити проект по залученню українських лікарів для роботи в медичних установах Чехії.

З іншого боку, Чеська лікарська палата та інші професійні об’єднання завжди критикували програму з працевлаштування лікарів з України.

Про те, що дія програми припиняється і вводяться нові правила влаштування на роботу для лікарів, які приїхали з України, повідомив міністр охорони здоров’я Чехії Адам Войтех. Тепер українським медикам необхідно буде здавати іспити для підтвердження кваліфікації, щоб мати можливість працювати в чеських лікарнях.

Джерело: www.eurabota.ua