Чехи виступають за підвищення оплати праці українцям

В Чехії починають усвідомлювати, яку велику роль відіграють в економіці країни українські трудові мігранти.

Чеський ринок праці з ряду причин рік від року відчуває велику нестачу фахівців багатьох професій. Роботодавці зацікавлені у працевлаштуванні працівників з країн, які не входять до складу Євросоюзу, в тому числі й України. Однак, найнявши досвідченого працівника, чеські роботодавці поки не готові платити українським трудовим мігрантам таку ж заробітну плату, як чехам.

Але в країні вже почали усвідомлювати, що рівень оплати праці для всіх повинен бути однаковий. Минулого тижня глава Чесько-моравської конфедерації профспілок Йозеф Стршедула заявив, що українці, які працюють в Чехії, повинні отримувати за однакову роботу таку ж заробітну плату, як і чехи.

Солідарна з лідером профспілок і міністр праці і соціальних справ Яна Малачова, яка підкреслила, що іноземні працівники в Чехії «повинні отримувати однакову зарплату, як і місцеві, щоб не створювати конкуренцію на ринку праці».

Очевидно, що вже навіть в уряді починають замислюватися над тим, щоб починати вирішувати це наболіле питання, якщо високопоставлений чиновник публічно робить такі заяви.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Чехії легально працює близько 120 тисяч українських громадян.