Шведська королівська пара вакцинована від COVID-19

“Королю Швеції Карлу XVI Густаву і його дружині королеві Сільвії ввели першу дозу вакцини проти COVID-19”,- повідомляє прес-служба королівського двору. У заяві говориться, що вакцинація проводилася за рекомендацією особистого лікаря монарха.

Король закликав усіх своїх підданих пройти вакцинацію. По всій країні йде велика кампанія вакцинації. «Я сподіваюся, що кожен, хто може отримати вакцину, вирішить зробити це в найближчі кілька місяців, щоб ми могли разом і, як можна швидше, пережити ці важкі часи»,- йдеться в заяві прес-служби королівського двору.

Вакцинація в Швеції почалася 27 грудня, і 80 000 чоловік вже отримали свої перші дози. Уряд поставив мету провести вакцинацію всього дорослого населення країни до середини цього року.

Органи охорони здоров’я оголосили сьогодні, що кількість нових випадків зараження коронавірусом, зареєстрованих за останні 24 години, склала 4703, а їх загальна кількість з початку епідемії – 523 486. Смертних випадків в королівстві, пов’язаних з COVID-19, вже 10 323, з них 138 вчора.

Восени минулого року в Швеції відбулося різке збільшення кількості нових пацієнтів. Влада порадила людям утримуватися від використання громадського транспорту і уникати відвідування торгових центрів, музеїв, бібліотек, басейнів і тренажерних залів. 18 грудня уряд ввів ще одне обмеження, в тому числі носіння масок у транспорті в години пік з 7 січня. З 24 грудня продаж алкоголю був заборонений після 20:00, а максимальна кількість людей, які прийшли компанією до ресторану, була скорочена з восьми до чотирьох.