Якими подарунками обмінялися Байден, Джонсон і їхні дружини?

“Президент США Джо Байден, який прилетів до Карбіс-Бей для участі в саміті G-7, зустрівся з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном і вручив йому велосипед і шолом американського виробництва”, – повідомляє ТАСС.

У свою чергу, Джонсон, який часто їздить на велосипеді, подарував Байдену фотографію фрески, написаної в Единбурзі на честь американського активіста за права чорношкірих Фредеріка Дугласа (1817-1895). Ця монументальна картина була зроблена художником Россом Блером і знята американо-британським фотографом Мелісою Хейтон. Відзначається, що Дуглас відвідав Великобританію в 1840-х роках.

За інформацією агентства, дружина глави Білого дому Джилл Байден, яка супроводжувала американського лідера під час поїздки, отримала в подарунок перше видання збірки оповідань англійської письменниці Дафни дю Морье «Яблуня» (1907 г.)

У свою чергу Керрі Джонсон, весілля якої з прем’єр-міністром Великобританії відбулася 29 травня, стала володаркою шкіряної сумки, зшитою дружинами військовослужбовців США, і президентського шовкового шарфа.

Двостороння зустріч Байдена і Джонсона відбулася напередодні саміту G7, який пройде в традиційному форматі в затоці Карбіс на березі півострова Корнуолл з 11 по 13 червня. Крім лідерів G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія), на саміті будуть присутні президент Європейської ради Шарль Мішель, президент Європейської комісії Урсула фон дер Лайєн, а також лідери Австралії, Південної Кореї і Південної Африки і новий виконавчий директор Світової організації торгівлі Нгозі Оконджо-Івеали. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді через напружену ситуацію з COVID-19 в республіці буде брати участь у зустрічах дистанційно.