У Землі є новий “міні-Місяць”

Астрономи з Університету Арізони, США, виявили фрагмент космічної породи під назвою “міні-місяць” або CD3 2020 року, що обертається навколо Землі, повідомляє Live Science. Невеликий астероїд був помічений астрономами в Тусоні, штат Арізона, 15 лютого.

Мінімісяць – це космічна скеля, яка обертається навколо Землі. Очікується, що вона зробить повний оберт навколо планети від декількох місяців до декількох років, перш ніж впаде на поверхню, згорівши в атмосфері.

«В Землі з’явився новий об’єкт тимчасового захоплення – можливий міні-місяць під назвою 2020 CD3. У ніч на 15 лютого мій товариш по команді Catalina Sky Survey Тедді Пруїн і я виявили 20-й об’єкт», – написав один із дослідників Каспер Вейрхоса в Twitter.

Астрономи припускають, що астероїд діаметром від 1,9 до 3,5 метрів досяг орбіти Землі близько трьох років тому і може зникнути до квітня. Такі об’єкти відомі в астрономічних колах як Тимчасове захоплення.

«Це велика справа. Із приблизно 1 мільйона відомих астероїдів це всього лише другий відомий астероїд на орбіті навколо Землі », – додав дослідник.

Про існування цього об’єкта було офіційно оголошено Центром малих планет Міжнародного астрономічного союзу, який збирає дані про спостереження астероїдів, комет та інших потенційних і реальних природних супутників в Сонячній системі.

Останній космічний об’єкт, виявлений навколо орбіти нашої планети, мав діаметр 0,9 метра і називався RH120 2006 року. Він був на орбіті Землі протягом 18 місяців в 2006 і 2007 роках.