Джо Байден: у нас є вакцини для кожного американця

Адміністрація США закупила 600 мільйонів доз вакцини проти нового коронавіруса, чого достатньо для вакцинації всіх дорослих американців, навіть з урахуванням рішення про припинення використання вакцини Johnson&Johnson. Про це заявив президент США Джо Байден, відповідаючи на питання журналістів у Білому домі.

“Я подбав про те, щоб у нас було 600 мільйонів доз вакцини <…> без вакцини Johnson&Johnson і/або AstraZeneca. Тому у нас досить вакцин, щоб вакцинувати практично 100%  американців»,- сказав Байден , відповідаючи на журналістське запитання про вакцинацію Johnson&Johnson.

Раніше Федеральні центри з контролю і профілактиці захворювань (CDC) і Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США рекомендували використовувати однокомпонентну вакцину проти коронавіруса від Janssen. Вакцинацію препаратом Johnson&Johnson припинили через можливі побічні ефекти.

Всього в США цим препаратом були вакциновані майже 7 мільйонів чоловік, і влада зареєструвала шість випадків утворення тромбів у жінок у віці від 18 до 48 років через 6-13 днів після вакцинації.