Коронавірус викликав панічне скуповування туалетного паперу і масок по всьому світу

У всьому світі триває паніка.

Полиці для туалетного паперу, гігієнічних товарів і хірургічних масок у Франції і США порожні через панічні покупки в результаті епідемії коронавируса, хоча лунали неодноразові заклики до людей, щоб заспокоїти їх.

На цьому тижні найбільший австралійський супермаркет представив обґрунтування для збільшення продажу туалетного паперу після того, як поліція змушена була втрутитися в події в магазині в Сіднеї, де через брак туалетного паперу почалася бійка і був вихоплений ніж.

У суботу прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе використовував Twitter, щоб заспокоїти японців, які бояться нестачі важливих продуктів.

У той же час в США були завантажені в соціальні мережі фотографії з порожніми полицями через відсутність туалетного паперу.

Минулого місяця десять тисяч чоловік стояли в черзі в магазині в Гонконзі, щоб отримати хірургічні маски. Кілька днів по тому маски були найбажанішими подарунками на День святого Валентина.

У Лондоні вартість масок зросла в 100 разів, в той час як французькі власті оголосили, що будуть перехоплювати всі маски і поширювати їх по необхідності.

Центри США по контролю і профілактиці захворювань оголосили, що не рекомендують використовувати маски в боротьбі з вірусом.

3012 осіб померли від коронавируса в материковому Китаї, кількість інфікованих зросла до 80409.

У Південній Кореї підтверджено майже 6000 випадків.

Каліфорнія оголосила надзвичайний стан після першої жертви вірусу (в штаті підтверджено 53 випадки).