Коронавірус найбільш активний при температурі близько 4 градусів Цельсія

Новий коронавірус найбільш активний при температурі близько 4 градусів за Цельсієм і втрачає свою силу в жарких умовах. До такого висновку прийшли вчені з Гонконзького університету
Вірус дуже стабільний при 3-4 градусах, але чутливий до тепла. При 4 градусах Цельсія вірус здатний зберігатися протягом більше двох тижнів, але коли температура піднімається до 70 градусів, він помирає протягом 5 хвилин.

Згідно з даними, отриманими вченими, якщо температура становить +22 градуси за Цельсієм, коронавірус активний не менше тижня, при 37 градусах – не більше двох днів, а при 56 градусах – менше півгодини.
У своїй публікації вчені також пояснюють, як довго вірус затримується на різних поверхнях, і приходять до висновку, що він може існувати зовні медичних масок протягом, принаймні, тижня (при кімнатній температурі і відносній вологості 65 відсотків).

Згідно з результатами дослідження, вірус затримується на папері менше трьох годин, на дереві і тканинах – не більше двох днів, на склі – менше чотирьох днів, на нержавіючої сталі і пластмасі – не більше тижня.