Рекордне зростання нових коронавірусних інфекцій в Україні

В Україні спостерігається рекордне збільшення числа нових коронавірусних інфекцій (COVID-19) за останні 24 години. При цьому влада попереджає, що може знадобитися повторне введення карантину, якщо люди продовжать ігнорувати обмеження.

Органи охорони здоров’я зареєстрували 1 109 нових коронавірусних інфекцій за останні 24 години, в результаті чого в Україні було зареєстровано понад 41 000 випадків.

«Люди перестали дотримуватися обмеження», – написав у четвер прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своєму каналі Telegram.

«Якщо ми хочемо зберегти економіку, а не ізолювати країну, єдиний спосіб – дотримуватися обмежень разом».

Українські чиновники неодноразово скаржилися на те, що люди ігнорують соціальні дистанції та інші правила безпеки після скасування антивірусних обмежень минулого місяця.

«Ми знаходимося на гребені хвилі», – сказав Шмигаль, додавши, що число пацієнтів з коронавірусом, що підлягають госпіталізації, також зростає.

Минулого тижня українська влада заявила, що розглядає можливість відновлення обмежень в декількох регіонах, які найбільше постраждали від вірусу.

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила в четвер, що в Європі відбувся стрибок випадків з тих пір, як країни почали послаблювати обмеження.

В кінці травня і на початку червня Україна послабила свої заходи по блокаді завдяки відновленню громадського транспорту і відкриття парків, вуличних кафе і салонів краси. Також минулого тижня поновилися міжнародні рейси. Все це послужило причиною нової хвилі захворювань.