Японські компанії вводять достроковий вихід на пенсію через пандемію

Число компаній в Японії, серйозно постраждалих від пандемії коронавіруса, які впроваджують плани дострокового виходу на пенсію в цьому році, збільшилося більш, ніж удвічі.

Як повідомляє Kyodo News з посиланням на дослідження Tokyo Shoko Research, швидке падіння попиту змушує керівників швидко скорочувати витрати за рахунок скорочення штату.

Дані показують, що 72 компанії пропонують достроковий вихід на пенсію приблизно 14 000 співробітників.

Щонайменше 12 або приблизно 17% компаній працюють в ресторанному та текстильному секторах.

Згідно з дослідженням, деякі компанії роблять радикальний крок, оскільки їм терміново необхідно скоротити штат у зв’язку з швидко падаючими доходами.

Уряд Японії вкладає гроші в ринок, надає фінансову підтримку підприємствам і пропонує субсидії, щоб допомогти компаніям оплатити відпустку до кінця року.

Японська економіка скоротилася більш ніж на 28% через пандемію.

Компанія Hitachi Metals Ltd., виробник автомобілів, що працює в сфері інфраструктури та електроніки, розглядає можливість скорочення 1030 робочих місць, за нею йде оператор квартир Leopalace21 Corp. з 1000 співробітників і Coca-Cola Bottlers Japan Holdings Inc. з 900 співробітниками.

В Японії за останні кілька днів було зареєстровано понад 1000 нових випадків зараження, загальне число яких досягло 109 109 в національному масштабі.

Тим часом, група з 64 в’єтнамських медсестер прибула до Японії в понеділок після шестимісячної затримки, викликаної обмеженнями на поїздки, введеними в зв’язку з поширенням вірусу. Ще 167 прибудуть пізніше на цьому тижні.

Японія і В’єтнам домовилися зняти обмеження на поїздки, щоб стимулювати двосторонній обмін.