Сага про імпічмент Трампа скоро закінчиться

По справі щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, що відбувається в Сенаті у Вашингтоні, округ Колумбія, були завершені слухання звинувачення і захисту, повідомляє Reuters.

Остаточне рішення про те, чи буде Трамп знятий зі своєї посади, буде прийнято завтра, о 16:00 за американським часом. Відповідно до цієї програми президент повинен виступити з промовою про стан Союзу перед Конгресом США сьогодні, 4 лютого, всього за один день до голосування по його імпічменту.

Заяви обох сторін не дивують – звинувачення вимагало зміщення президента США, тому що він «людина без характеру і з повною відсутністю етики, що представляє загрозу американській демократії». Сім сенаторів-демократів, які виступають в якості обвинувачів, заявили, що судовий розгляд довів, що мільярдер порушив закон і повинен бути вилучений з Білого дому.

Однак захист Трампа зажадав припинення цього процесу, оскільки він являє собою політичний маневр і є «безпідставним і безвідповідальним».

Нижня палата Конгресу проголосувала ” за ” імпічмент 18 грудня, коли Трампа звинуватили у зловживанні владою, а потім і спробах перешкодити так званому розслідуванню.

До цих пір жоден з 53 сенаторів Республіканської партії не оголосив, що він підтримає відставку Трампа. Деякі з них назвали дії президента “неправильними”, але не заслуговують імпічменту. Щоб імпічмент відбувся, принаймні 20 прихильників Трампа повинні проголосувати проти нього.