Найбагатші в США -Безос, Маск, Баффет – платять скромні податки, а іноді і зовсім не платять

Американські податкові органи заявляють, що вони розслідують витік податкових декларацій надбагатих в Сполучених Штатах, в тому числі Джеффа Безоса та Ілона Маска, які згадуються в повідомленнях ЗМІ.

«Я не можу говорити ні про що з точки зору конкретних платників податків», – заявив фінансовому комітету Сенату США глава податкової служби США (IRS) Чарльз Ретіг.

«Я можу підтвердити, що ведеться розслідування тверджень про те, що джерелом інформації в цій статті є Податкова служба», – додав він.

“Несанкціоноване розкриття конфіденційної урядової інформації є незаконним”, – заявив представник Міністерства фінансів США.

Американське ЗМІ ProPublica опублікувало інформацію, засновану на «великій інформації про грошові кошти від IRS,показує, як мільярдери, такі як Джефф Безос, Ілон Маск і Уоррен Баффетт, платять невеликий прибутковий податок в порівнянні з їх величезним багатством, а іноді і зовсім нічого».

ProPublica використовує «конфіденційні податкові звіти» для порівняння федеральних прибуткових податків 25 найбагатших американців за 2014-2018 роки з ростом їх активів згідно зі списком мільярдерів Forbes. Був зроблений висновок, що «реальна податкова ставка» в середньому становить всього 3,4 відсотка.

«Будь-яке несанкціоноване розкриття конфіденційної урядової інформації особою, яка має доступ, є незаконним, і ми ставимося до цього дуже серйозно», – заявила на брифінгу прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі.

Дженніфер Псакі сказала, що не коментуватиме «конкретне несанкціоноване розкриття конфіденційної урядової інформації», але «багато що ще належить зробити для того, щоб корпорації з високим доходом платили більше, ніж їхня нинішня частка».