Губернатор Нью-Йорка заробив 5,1 мільйона доларів на книзі про пандемію

“Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо заробив 5,1 мільйона доларів за три роки на своїй книзі «Американська криза: уроки лідерства з пандемії COVID-19», написаної в перші кілька місяців пандемії. Про це свідчать податкові декларації губернатора”, – повідомляє NBC .

Губернатор Нью-Йорка повідомив, що в минулому році прибуток від книги склав 3,21 мільйона доларів, а в наступні два роки очікується додатковий дохід в розмірі 1 мільйона доларів. Директор з комунікацій губернатора сказав, що у Куомо в минулому році залишилося 1,53 мільйона доларів після сплат і податків.

Приблизно третина цих коштів була пожертвувана Нью-Йоркській Юнайтед Роуд. Частина виручки, що залишилася, 1 037 508 доларів, повинна була бути передана до цільового фонду для його трьох дочок.

“Губернатор віддав решту в трастовий фонд для своїх трьох дочок, які працювали з ним під час цієї пандемії і виконували те, що він назвав «невтомною і ефективною роботою для всіх жителів Нью-Йорка», і давали йому «силу і любов кожен день під час кризи», – сказав Річ Азопарді, директор з комунікацій.

В останні місяці губернатор неодноразово уникав запитань під час своїх брифінгів з приводу коронавіруса про свій дохід від книги, зокрема про кошти, які він повинен був отримати, на додаток до інших звинувачень у правопорушеннях. Під час більшості брифінгів він сказав, що фінансова інформація буде отримана після розкриття його податкових декларацій, які зазвичай публікуються.

Куомо, якого колись хвалили за відповідь на глобальну пандемію, часто прямо протилежну ефективності федеральних заходів при колишньому президенті Дональда Трампа, також піддавався критиці. Після різкого стрибка схвалення його щоденних брифінгів губернатор став об’єктом численних звинувачень у неправомірних діях нинішніх і колишніх співробітників, на додаток до тверджень про те, що він використовував ресурси США для завершення своєї книги.