В’їзд в США посилений для студентів з України, Росії і Білорусі

Студентам з України, Білорусі та Росії посилили правила в’їзду в США. Причиною жорсткого ставлення до молоді з пострадянських країн є те, що їх вважають неблагонадійними. У Держдепі США впевнені, що студенти з даних держав є потенційними нелегальними мігрантами.

Згідно з наданими даними, в 2018 році на навчання в США приїдуть не більше 700 студентів з Росії, України і Білорусі. Молоді часто відмовляють у видачі візи J-1,необхідної для проходження навчання та проживання на території США.

Виза J-1 фото

Крім того, повідомляється, що процес оформлення даного типу візи для українців і жителів сусідніх країн – ускладнений, а співбесіди – жорсткі.

Нагадаємо, що не скрізь таке ставлення до українців. Приміром, у Литві отримати право на проживання, навчання і роботу – легко.

Причиною такої малої кількості студентів, які виїхали в США на навчання, полягає в тому, що Держдеп вже вісім років відносить студентів з країн колишнього СРСР до неблагонадійним.

Дипломати впевнені, що молоді люди з РФ, України і Білорусі зацікавлені в нелегальній міграції та не мають наміру «потурати» їх незаконним бажанням. Крім того, згідно з внутрішнім розпорядженням, студенти з цих країн визнані потенційно небезпечними, так як раніше було зафіксовано багато фактів незаконної діяльності студентів у США.

Джерело: www.eurabota.ua