Система вищої освіти Німеччини все більше приваблює іноземців

У спеціальній доповіді профільного міністерства про стан справ в системі вищої освіти зазначається про постійне зростання кількості студентів, які приїхали з інших країн.

В докладному звіті, який вже сьомий рік поспіль готує група вчених зроблений докладний аналіз системи вищої освіти ФРН. У ньому наголошується, що всього в країні налічується 403 вищих навчальних закладів. На вибір студентів пропонується отримати освіту за 19 тисяч спеціальностей.

У 2017 році у загальній складності в німецькі вузи надійшли понад півмільйона людей.

Университет Германии фото

Університети Німеччини все більше приваблюють іноземних студентів, в тому числі з України. За статистичними даними, наведеними у доповіді 20% студентів – це приїжджі з інших країн. Приблизно 40% з них приїжджають на семестр по різних програмах обміну студентами.

Ті, хто має диплом про закінчення вищої освіти в середньому заробляють більше, ніж спеціалісти з середньою спеціальною освітою: за годину їхня праця оцінюється роботодавцями на вісім євро більше. Рівень безробіттю серед фахівців з вищою освітою близько 2%. На сьогоднішній день у Німеччині рівень безробіття знаходиться на рівні 4% – рекордний показник за останнє десятиріччя.

Джерело: www.eurabota.ua