Нові правила перебування іноземних студентів в США

Служба громадянства та імміграції США (USCIS) змінює порядок розрахунку днів перебування в країні іноземних студентів з візами F, J та M.

Служба гражданства и иммиграции США фото

Кілька днів тому в адміністрації президента США прийняли рішення про зміну правил, що регламентують перебування студентів, які приїхали з-за кордону у яких закінчився термін візи. Більш суворі правила спрямовані на посилення відповідальності у випадку, якщо власник візи після закінчення строку її дії, залишається жити і працювати в країні.

Служба громадянства та імміграції США (USCIS) повідомила, що методика розрахунку тривалості візових порушень найближчим часом зміниться.

Починаючи з 9 серпня цього року, особам, що перебувають у країні з візами F, J і M по закінченню їх дії, буде нараховуватися термін незаконного перебування у США: на наступний день після закінчення курсу навчання або санкціонованої діяльності; на наступний день після прийняття імміграційним суддею рішення про від’їзд.

До цього рішення терміни розраховувалися з дня, коли приходило перше повідомлення про порушення візи. Тепер – відразу після закінчення дії візи.

Зміни в правилах є суттєвими, оскільки час прострочення візи визначає можливість повернення іммігранта в майбутньому повернутися в Сполучені Штати.

Якщо людина затримався в країні довше 180 днів, то йому загрожує заборона на в’їзд протягом трьох або навіть десяти років. А якщо віза прострочена більше року, то це призведе до повної заборони на в’їзд в США.

Директор USCIS Л. Френсіс Сиссна сказав, що «нова політика повинна дати чітке послання іммігрантам, які перевищують строк дії своїх віз».

Джерело: www.eurabota.ua