З лікарні в Сан-Дієго помилково випустили людину, заражену коронавірусом

Американець, заражений китайським коронавірусом, був випущений з лікарні в Сан-Дієго після того, як початкові аналізи показали, що ця людина не інфікована.

Пацієнт, який прибув з Ухані на військово-повітряну базу Мірамар в Сан-Дієго минулого тижня, був госпіталізований з трьома іншими пацієнтами після виявлення можливих симптомів вірусу.

Після того, як початкові тести Центрів по контролю і профілактиці захворювань дали негативний результат для всіх чотирьох пацієнтів, вони були звільнені і поміщені під карантин в Мірамар в неділю, де вони повинні були залишатися 14 днів.

Однак після подальшого обстеження один з чотирьох пацієнт показав позитивний результат на коронавірус і був відправлений назад до лікарні.

Ще одна людина була доставлена ​​до лікарні в понеділок вдень. Не ясно, чи є другий пацієнт одним з чотирьох раніше протестованих. У обох пацієнтів захворювання проходить з «мінімальними симптомами».

У заяві, відправленій по електронній пошті San-Diego Union-Tribune, університет заявив, що, хоча заражений евакуйований був випущений випадково, всі протоколи безпеки були дотримані. Пацієнт покинув лікарню так само, як і приїхав, з дотриманням всіх запобіжних заходів. Він носив маску відповідно до інструкції. При перевезенні пацієнта медпрацівники були в захисному одязі.

«Пацієнт покинув лікарню в неділю і повернувся в понеділок. Неясно, як довго пацієнт знаходився на базі Мірамар»,- повідомили в San-Diego Union-Tribune з посиланням на університет.

Це 13 підтверджений випадок в США і сьомий в Каліфорнії. Іншими штатами з зареєстрованими випадками є Арізона, Іллінойс, Массачусетс, Вашингтон і Вісконсін.