У США маленьким дронам дозволяють літати над людьми навіть вночі

Маленьким дронам дозволено літати над людьми і вночі в Сполучених Штатах. Про це повідомило Федеральне управління цивільної авіації США.

У спецслужбі зазначають, що це великий крок до повсюдного використання дронів для доставки товарів.

Адміністрація заявила, що довгоочікувані правила для дронів вирішать проблеми безпеки, вимагаючи в більшості випадків технології ідентифікації.

Раніше пересування невеликих дронів над людьми було дозволено особам, що безпосередньо беруть участь в управлінні компанією, яка розташована в будівлі, якщо тільки на це було отримано дозвіл адміністрації.

Нові правила наберуть чинності через 60 днів після публікації федерального реєстру в січні. У виробників безпілотних літальних апаратів буде 18 місяців, щоб почати виробництво безпілотників з дистанційним ідентифікаційним номером, а у операторів буде додатковий рік для надання віддаленого ідентифікаційного номера.

Існують і інші, більш складні правила, які дозволять використовувати дрони вночі.

Компанії змагаються у створенні дронів для швидкої доставки товарів. У США зареєстровано понад 1,7 мільйона дронів.

Для роботи опівночі дрони повинні бути оснащені спеціальними ліхтарями для запобігання зіткнення. Остаточні правила дозволять використання дронів над рухомим транспортним засобом при певних обставинах.

Віддалений ідентифікаційний номер буде потрібно для всіх дронів вагою понад 0,25 кг, але за певних обставин він також буде потрібен для невеликих дронів.