Трамп вирішив розпустити свою раду по коронавірусу

Президент США Дональд Трамп заявив, що Білий дім призупинить роботу цільової групи з координації боротьби з поширенням коронавіруса після того, як його адміністрація переключить свою увагу на відновлення економічної активності.

«Ми не можемо тримати нашу країну закритою протягом наступних 5 років»,- сказав Трамп. «Чи постраждають деякі люди? Так. Деяким буде завдано серйозної шкоди? Так. Але ми повинні відкрити країну»,- сказав він.

Спеціальна міжвідомча цільова група на чолі з віце-президентом Майком Пенсом була створена, щоб допомогти контролювати пандемію, оскільки вона швидко поширилася в Сполучених Штатах.

За словами Трампа, доктор Ентоні Фаучи, провідний експерт з інфекційних захворювань в країні і самий видатний член цільової групи COVID-19, продовжить залишатися радником. Фаучи користується величезним авторитетом і популярністю в Сполучених Штатах – його вважають надійним джерелом інформації про пандемію.

У США найвищий в світі рівень смертності від COVID-19 – більш 71 000 підтверджених випадків. Медики припускають, що це число може подвоїтися до серпня.

Рішення про розпуск цільової групи зазнало критики, зокрема з боку фахівців медичної спільноти. Д-р Сіра Мадад підкреслила, що група реагування на вірусну пандемію розпускається, незважаючи на триваюче зростання числа інфікованих людей.

Тим часом, кількість американців, загиблих після зараження COVID-19, збільшилася до 2333 за останні 24 години. За даними AFP, це в два рази більше, ніж в попередній день, повідомляє Університет Джонса Хопкінса.

У той же час Дональд Трамп заявив ABC, що протиепідемічні заходи в США загострили проблему наркоманії в країні. Він підкреслив, що обмеження повинні бути зняті якнайшвидше. «Люди вже вмирають», – сказав він. «Що сталося з наркоманією? Вона росте. Якщо ви звернете увагу на самогубство … Подивіться, що відбувається. Люди втрачають свою роботу. Ми повинні повернути їх. Це саме те, що ми робимо»,- додав президент США.