Білий дім та Кремль виступають єдиним фронтом проти хакерів

Білий дім та Кремль ведуть переговори щодо кібербезпеки. Росія навіть назвала імена хакерів, які діють із її території проти США. Про це повідомила New York Times.

ЗМІ цитують джерела в адміністрації США.

«Радник Білого дому з кібербезпеки Енн Ньюбергер бере участь у серії неоголошених віртуальних зустрічей зі своїм кремлівським колегою», – повідомляє New York Times.

За даними видання, кілька тижнів тому в результаті суперечок у спецслужбах про обсяг інформації, яка може бути розкрита, США дали Росії низку імен та деякі інші подробиці про хакерів, які організували атаки на Сполучені Штати.

«Вона сказала, що Сполучені Штати очікують, що арешти внаслідок витоку стануть перевіркою того, чи серйозно президент Росії Володимир Путін ставиться до своєї обіцянки допомогти у боротьбі з кіберзлочинністю та здирством», – повідомляє New York Times.

Раніше Енн Ньюбергер заявила, що влада США має намір продовжити діалог з Росією з питань кібербезпеки і сподівається досягти конкретних результатів на переговорах.

Нагадаємо, що на червневій зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним президент США Джо Байден заявив, що подальші кібератаки на американські комп’ютерні системи не залишаться без відповіді. Білий дім навіть запровадив санкції проти тих, хто причетний до подібних операцій.

Microsoft оголосила, що вона стала метою нової атаки хакера, за якою стоїть група Nobelium.

Віце-президент компанії Том Берт заявив у своєму блозі, що хакерська група була пов’язана з російською зовнішньою розвідкою. На його думку, таким чином Кремль прагнув отримати довгостроковий і систематичний доступ.