Великобританія з першим бюджетом Brexit

Міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак представляє сьогодні новий державний бюджет у контексті виходу країни з Європейського союзу (ЄС), а також коронавірусу, повідомляє BNR. Очікуються дуже високі витрати для інфраструктурних проектів.

Казначейство повідомило засобам масової інформації, що воно встановило найвищий рівень інвестицій з 1955 року, з більш ніж 600 мільярдами фунтів стерлінгів за п’ять років у парламенті. Це означає в три рази більше інвестицій, ніж за останні 40 років, в автомобільний і залізничний транспорт, житло, широкосмуговий зв’язок і дослідження.

Ріші Сунак, який зайняв місце в міністерстві фінансів менше місяця назад, вже обіцяв на тлі загрози коронавірусу випустити стільки медичної допомоги, скільки необхідно для подолання кризи.

За словами Сунако, «це бюджет для людей по всій країні – жоден район не буде забутий».

Опозиція відповіла на щедрі обіцянки уряду, сказавши, що вони до болю знайомі. Фінансові експерти відзначили, що наміри здавалися хорошими, але попередили, що це так звані «капітальні витрати», тобто довгострокові проекти, які не означали, що державні витрати припиняться.