Ціна виходу Великобританії з ЄС може істотно зрости

Існує велика ймовірність того, що Великобританії доведеться виплачувати відступні за вихід з ЄС набагато більше, ніж прогнозувалося.

Казначейство Великобритании фото

Казначейство Великобританії раніше визначило, що за вихід з Європейського союзу з бюджету країни необхідно буде виплатити 55 мільярдів доларів США. Ця сума в кінці минулого року була представлена прем’єр-міністром Терезою Мей, як перемога Лондона, оскільки на початку переговорів Єврокомісія наполягала на 124 мільярди доларів.

На практиці виявилося не все так безхмарно, як хотілося б керівництву країни. Національне аудиторське бюро опублікувало доповідь, згідно з яким кінцеві підсумки можуть істотно перевищити початкові оцінки уряду, які були засновані на припущеннях казначейства.

Державний аудитор підкреслив, що навіть незначні зміни в кожному з цих припущень, наприклад, курсу валюти, економічних показників Сполученого Королівства, можуть призвести до того, що остаточна сума значно перевищить раніше озвучену урядом суму.

Дорадчий орган британського уряду, управління з питань бюджетної відповідальності, підрахувало, що остаточні платежі до 2064 року становитимуть 52 мільярдів доларів, що навіть менше, ніж передбачувана сума, але також підкреслили, що ряд чинників може привести до того, що підсумковий звіт буде іншим.

Джерело: www.eurabota.ua