9 людей стали жертвами лісових пожеж в Україні

Як повідомляє ТАСС з посиланням на українську владу, “в результаті великих лісових пожеж в Луганській області України на сьогоднішній день загинуло дев’ять осіб”.

Вчора ввечері в Луганській області спалахнула пожежа. Було пошкоджено 250 будинків, евакуйовано близько 1000 чоловік. Минулої ночі в Луганській області згоріло 2200 га лісу. Сьогодні до 12 години дня площа згарища досягла 9300 га. Ліквідації вогнищ перешкоджають рвучкі пориви вітру більше 20 метрів в секунду.

“Українська влада заявила, що пожежі могли бути викликані обстрілами проросійських сепаратистів”, – повідомляє Reuters.

За словами заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярова, всього зареєстровано 146 осередків пожежі. “Найбільш тривожною була ситуація в районі лінії розділу між сепаратистами і українськими військами, де критична ситуація складалася приблизно в 20 селах”, – зазначив заступник міністра.

Біля блокпоста Станиця Луганська згідно з інформацією, отриманою від місцевих жителів починаючи з 23:30 вчорашнього дня “фіксувалися постріли зі зброї великого калібру з окупованої території”, що послужило причиною вибуху боєприпасів, через що спалахнула пожежа.

Відзначається, що всіх громадян, які перебували на блокпосту, відвели на безпечну відстань.

Адміністрація президента звернулася в правоохоронні органи з проханням роз’яснити причину спалаху пожеж.

«Причини такого масштабного поширення вогню повинні бути встановлені точно», – сказав глава української держави. «Ми також беремо до уваги інформацію про провокаційні обстріли, які могли бути зроблені з тимчасово окупованої території, і які в таких метеорологічних умовах могли стати причиною хоча б частини з цих пожеж».