У британському парламенті знайшли сліди кокаїну

Британська парламентська влада викликала поліцію після того, як газета повідомила, що сліди кокаїну було виявлено в багатьох місцях у парламенті.

Спікер палати представників сер Ліндсі Хойл сказав, що зв’язався з поліцією після того, як Sunday Times повідомила, що у будинках парламенту використовуються заборонені наркотики.

Тести з використанням серветок від наркотиків виявили сліди кокаїну в 11 місцях, які доступні лише депутатам, парламентаріям та журналістам, акредитованим у парламенті.

Сліди наркотиків були виявлені, зокрема, в туалеті біля парламентського офісу прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

«Повідомлення про зловживання наркотиками в парламенті, викликають глибоке занепокоєння, і цього тижня я розповім про них як пріоритет у поліції», – йдеться у заяві Хойла.

Звинувачення надійшли відразу після того, як уряд оголосив про нову стратегію боротьби зі зловживанням наркотиками та злочинністю, пов’язаною з наркотиками. У планах, опублікованих у понеділок, є заклик до виділення додаткових ресурсів для реабілітації наркоманів, а також до заходів поліції проти торговців наркотиками та торговців людьми.

Уряд також планує направити свою діяльність на споживачів наркотиків, щоб обмежити попит на наркотики, у тому числі через контакти з клієнтами, виявленими в телефонах вилучених наркодилерів, «з низкою звітів, спрямованих на протидію вживанню наркотиків».

Секретар поліції Кейт Мальтхаус сказав, що повідомлення про вживання наркотиків у парламенті не викликають подиву.

«Очевидно, що в будівлі працює кілька тисяч людей, і я був би здивований, якби серед них не було деяких наркоманів», – сказав він.