Присвоєння лицарського звання 100-річному ветерану Тому Муру, який зібрав 33 мільйони фунтів для британських лікарів

Як повідомляє Бі-бі-сі, “вчора столітній ветеран Том Мур, який зібрав близько 33 мільйонів фунтів стерлінгів для боротьби з коронавірусом, був удостоєний королевою Єлизаветою II лицарського звання”. Пропозиція про це надійшла від прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Том Мур – ветеран Другої світової війни, служив в Королівських ВПС. Нещодавно він лікувався від раку, виявленого, коли він потрапив до лікарні з переломом стегна.

В знак подяки британським лікарям він вирішив здійснити 100 турів по міському саду, щоб зібрати 1000 фунтів стерлінгів для системи охорони здоров’я своєї країни. Однак пожертвувань виявилося незрівнянно більше.

30 квітня капітан Томас Мур відсвяткував своє 100-річчя і був удостоєний звання національного героя. У день його народження йому було присвоєно звання полковника, і літаки британських ВПС вітали його, коли вони пролетали над його будинком.

Прем’єр-міністр Джонсон також привітав його. Лідер лейбористської партії Кейр Стармер також вшанував ветерана.

Том Мур отримав близько 140 000 вітальних листівок на день народження. Бажають написати йому тепер зможуть почати свої листи з обігу «Сер Том».