В Україні реально живе 33 мільйони людей – експерт

На думку економічного аналітика Олексія Єрмоленко, на сьогоднішній день в Україні на постійній основі проживає близько 33 мільйони чоловік.

население Украины

Різниця між офіційними даними, які показують, що в Україні проживає 42 мільйони осіб і даними, які наводять ряд експертів вражає. Вона становить до 9 мільйонів людей. Це означає, що з України в інші країни виїхало величезна кількість людей, при цьому процес не зупиняється, а в останні роки тільки прискорюється. Першопричина – незадовільний рівень оплати праці, неможливість нормально забезпечити родину найнеобхіднішим.

А. Єрмоленко підкреслює, що «ситуація ускладнюється тим, що за кордон рвуться в першу чергу соціально активні, працездатні громадяни. А крім робочих рук, Україна втрачає і «мізки». Рано чи пізно, попереджають експерти, це обернеться економічною катастрофою».

Також відомий експерт ринку праці Василь Воскобойников, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування переконаний, що «проблема в істотному зниженні народжуваності. Рано чи пізно ми будемо змушені шукати вільні робочі руки, перш за все в Узбекистані, Казахстані, Киргизії».

Нагадаємо, раніше ми писали про більш ніж 17 мільйонів громадян України, які за першу половину 2018 року виїжджали в інші країни. Дані досить точні, оскільки були офіційно опубліковані мобільними операторами, які відстежують переміщення абонентів.

Джерело: www.eurabota.ua

29.10.2018