В Україні відмовилися від ідеї переходу на євроколії

«Укрзалізниця» на даний момент не розглядає ідею переходу на залізничні колії європейського зразка. На думку монополіста, реалізація даної ідеї занадто дорого обійдеться.

Укрзализныця фото

Також у посібнику державної компанії відзначили, що дане питання не в їх компетенції, оскільки перехід на евроколею – стратегічно важливий і знаходиться в компетенції Кабінету міністрів і Президента.

Нагадаємо, що зараз в Україні зафіксовано зростання авіаперевезень. В країні з’являється все більше перевізників, кількість пасажирів, яких становить кілька мільйонів.

Виконуючий обов’язки голови «Укрзалізниці» наголосив, що рішення про зміну існуючого полотна – дуже затратно і не є прерогативою перевізника. Дане питання є політичним і не залежить від транспортників.

Крім того, монополіст не зможе впоратися з настільки масштабною роботою самостійно і буде змушений просити допомоги держави, якому не до цього.

Проблема монтажу європейської колії цілком залежить від Міністерства інфраструктури, яке і повинно виділити кілька мільярдів доларів для реалізації проекту. Однак, зараз перед державою дана проблема – не варто.

Джерело: www.eurabota.ua